Författarträffar i Lomma

 

Tillfälle för oss skåningar!

För en gångs skull händer det något UTANFÖR Stockholm… (Surt, sa räven – eller hur 🙄 )

 

Lomma Kommun har en satsning med författarbesök under hösten, och inom vår genre är Håkan Nesser ett stort dragplåster, och nyfikenheten på författaren till Maffiakrig drar givetvis också.

Deckarhuset kommer att vara på plats, och självklart rapportera om detta, för oss skåningar, fantastiska tillfälle!

 

Kanske ses vi där om du kan och har lust! Maila mig om du också ska dit, så kan vi ha en Deckarhushörna !

 

 

”Håkan Nesser – Himmel över London”

Håkan Nesser är aktuell med sin nya bok ”Himmel över London”. Han besöker Lomma bibliotek och kanske avslöjar han även sin Lommaanknytning.

Onsdagen den 12 oktober kl 19.00, Lomma bibliotek

Biljetter à 50 kr säljs på Lomma bibliotek fr.o.m. 1 september

Arr: Kultur- och fritidsnämnden

 

 

”Joakim Palmkvist – Maffiakrig”

Joakim Palmkvist berättar om boken ”Maffiakrig” som han skrivit tillsammans med Tobias Barkman. Författarna är kriminalreportrar på Sydsvenskan.

Onsdagen den 26 oktober kl 19.00, Lomma bibliotek

Biljetter à 50 kr säljs på Lomma bibliotek fr.o.m. 1 september

Arr: Kultur- och fritidsnämnden och ABF Lomma 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , , , av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.