Ett litet snedsprång av Denise Rudberg

Jag tror att den här boken är skriven till kvinnliga läsare, den innehåller nämligen starka kvinnor, svaga kvinnor, utsatta kvinnor – med andra ord mycket kvinnor.

Därför skulle den kunnat vara en bok för mig… om det nu inte hade varit för att vissa delar av boken var som att kliva in i en snaskig herrtidning.

Att läsa detaljer om ett mord (om det är spännande) är ok, men detaljer om ett samlag är inte riktigt vad jag vill läsa om i en spänningsroman.

 

Handlingen

Handlingen utspelar sig i Stockholm. Huvudpersonen Marianne är åklagarsekreterare. Hon har varit borta från sitt arbete en tid och efter övertalning kommit tillbaka. En dag hamnar ett fall rörande en mördad finansman på hennes bord…

 

 

6 Kommentarer

 1. Tycker inte heller att det känns som en riktig deckare.

  Anmäl!

  20 mars 2011 10:58

 2. Personligen tycker jag att boken hade allt som en deckare ska innehålla. Den ska innehålla spänning, lite relationsproblem, lite sex och jag vill inte kunna lista ut vem mördaren är förräns de sista kapitlen.
  Och sen undarar jag vad är en riktig deckare Fröken S??
  Men det som är mest ljuvligt i detta är ju att alla är vi olika och har olika smak och tycke 🙂

  Anmäl!

  21 mars 2011 8:52

  Freddie

 3. Jag måste nog hålla med om att är lite väl onödigt snaskiga. Jag lyssnar på den som ljudbok just nu och tycker inte det är det är kul med snasksamlagsdetaljer när jag kör till jobbet i ottan. Inte för att jag är pryd, tvärtom, tycker bara att det är onödigt detaljerat för min smak. Dessutom är det ett jädrans tjat om bullar och fikabröd hela tiden. Men annars tycker jag om historien och tänker så klart lyssna klart på den.

  Anmäl!

  22 mars 2011 8:48

  Liz Lind

 4. Jag tycker en riktig deckare fokuserar lite mer på deckar/mordgåtan. Detta känns mer som Rudbergs chicklits med en liten twist.

  Anmäl!

  24 mars 2011 17:59

 5. Låter lite som USA här. Våld och ond bråd död är okej, men sex går bort. Jag antog att Rudbergs bok skulle vara en deckarvariant då hon valt att kalla böckerna för elegant-crime, och detaljerade sexbeskrivningar är väl en del av hennes skrivsätt? Dessutom säger oftast sex en del om personerna och förhållandet mellan dem. Tycker jag 🙂

  Anmäl!

  28 mars 2011 21:44

 6. Pingback: På Deckarhuset i april… | Deckarhuset.se