Enkätsvar från Mi till Johanna K på Bokhora

Senaste bokköp: Volvo Lastvagnar av Erlend Loe

Senaste bibblolånen: ”Klickerträna din hund”

Senaste utlästa boken: Christine av Stephen King

Favorittidning: SPRÅK  – en helt underbar tidning för oss språkfascister!!

Plats där jag helst läser: Varsomhelst när jag har mer än 5 minuter väntan

Så sorterar jag min bokhylla: Började ambitöst på Bibblosystemet för sådär 100 år sedan, men hyllorna tog slut så nu är det där som det finns en cm eller två över, ibland i högar på golven bredvid hyllan. 

En bok som jag minns att jag läste när jag var liten: “´Bra gissat, Lotta!” av Merri Vik. Jag minns det för jag fick den när jag var 9 år och hade rödahund.

Vilken bok i min bokhylla har jag ägt längst: ”Jag minns min gröna dal” Min pappas favoritbok, men jag har aldrig orkat längre än 30 sidor. Kanske någon gång… En annan gång…

Vad ser jag mest fram emot att läsa i vår:  Jo Nesbö’s  Snömannen, helst på norska om jag hittar den!

Johanna K:s enkät på bokhora…

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.