Enkätsvar från Mi till Johanna K på Bokhora

Senaste bokköp: Volvo Lastvagnar av Erlend Loe

Senaste bibblolånen: ”Klickerträna din hund”

Senaste utlästa boken: Christine av Stephen King

Favorittidning: SPRÅK  – en helt underbar tidning för oss språkfascister!!

Plats där jag helst läser: Varsomhelst när jag har mer än 5 minuter väntan

Så sorterar jag min bokhylla: Började ambitöst på Bibblosystemet för sådär 100 år sedan, men hyllorna tog slut så nu är det där som det finns en cm eller två över, ibland i högar på golven bredvid hyllan. 

En bok som jag minns att jag läste när jag var liten: “´Bra gissat, Lotta!” av Merri Vik. Jag minns det för jag fick den när jag var 9 år och hade rödahund.

Vilken bok i min bokhylla har jag ägt längst: ”Jag minns min gröna dal” Min pappas favoritbok, men jag har aldrig orkat längre än 30 sidor. Kanske någon gång… En annan gång…

Vad ser jag mest fram emot att läsa i vår:  Jo Nesbö’s  Snömannen, helst på norska om jag hittar den!

Johanna K:s enkät på bokhora…

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.

2 svar på ”Enkätsvar från Mi till Johanna K på Bokhora

 1. Senaste bokköp: The Sherlock Holmes Collection

  Senaste bibblolånen: Vet inte, lånar inte särskilt mycket böcker på bibblan. Jag köper eller så lånar jag av kompisar.

  Favorittidning: Måste väl säga DN (ett kanske inte helt opartiskt svar då delar av hushållet för tillfället arbetar åt DN)

  Plats där jag läser: Soffan eller sängen, men lyssnar på böcker gör jag överallt 🙂

  Så sorterar jag min bokhylla: Det åker in där det får plats *skratt* ingen system här inte…

  En bok som jag minns att jag läste när jag var liten: Se upp för vampyrer, Den lilla vampyren, Narnia-böckerna…

  Vilken bok i min bokhylla har jag ägt längst: Troligtvis någon av Astrid Lindgren-böckerna.

  Vad ser jag mest fram emot att läsa i vår: Jag har ungefär samma framförhållning som en guldfisk när det kommer till sådana här saker… 😉

 2. Senaste bokköp: The Prince of Tides, Pat Conroy. Minns att jag läste den i mina tidiga tonår och fullkomligen älskade den, så det blir spännande att se vad jag tycker idag…

  Senaste bibblolånen: Oj, sorgligt nog lånar jag aldrig på biblo längre, förutom ibland på somrarna ute på landet. Då var det förmodligen en deckare av något slag.

  Favorittidning: SvD faktiskt. Tycker den gick om DN för några år sedan.

  Plats där jag läser: Framför allt på tunnelbanan och i väntan på saker.

  Så sorterar jag min bokhylla: Alla böcker av en och samma författare står tillsammans, men mer sorterat än så är det faktiskt inte (ingen bokstavs- eller genre-ordning, alltså).

  En bok som jag minns att jag läste när jag var liten: Även jag läste Lotta-böckerna och älskade dem (Bra gissat, Lotta! var dessutom en av mina favoriter). När jag var ännu mindre älskade jag Beskows Tomtebobarnen och Sagan om den lilla, lilla gumman.

  Vilken bok i min bokhylla har jag ägt längst: Vet inte alls – dessutom ligger många av mina böcker på vinden på grund av platsbrist.

  Vad ser jag mest fram emot att läsa i vår: Careless in Red, Elizabeth George.

Kommentarer är stängda.