TV igår: The Hunt for the BTK Killer

Jag är ovanligt trött idag och det är kanske inte så konstigt. Jag råkade nämligen fastna framför en TV-film om BTK-mördaren som härjade i Kansas under ca 30 år innan han slutligen åkte fast. 

Filmen gick på TV3 igår natt, dessvärre började den inte förrän 01:00, jag hade bara tänkt att slötitta lite på de första 10 minuterna, men jag fastnade och fick snällt sitta uppe och titta till 02:40 för att få reda på hur det hela slutade.  

Filmen var en typisk TV-film, budgeten var låg och kvalitén på några av skådisarnas insatser var väl inte den bästa. Filmen räddades dock av två saker; Gregg Henry som spelade mördaren och den (sanna) absurda historien… 

De flesta seriemördare har väl någon typ av psykisk störning? Det hör väl liksom till ”yrket”. BTK-mördaren är dock ovanligt störd. Han mördar som en demon (Bind, Torture and Kill) och lever som en ängel  (han blev vald till ordförande i sin kyrkas församlingsråd).

Klart en sevärd film. Den finns släppt på DVD i Sverige och hittar du den för uthyrning någonstans tycker jag definitivt du borde hyra den. Skulle dock inte gå så långt som att köpa den (om den inte var ovanligt billig)

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.