En bok – Den röda damcykeln

För en tid sedan läste jag Den röda damcykeln. Jag blev lite nyfiken på bakgrundhistorien till boken, så förra veckan hade jag via telefon en liten pratstund med författaren Mats Ahlstedt.

Hej Mats, kul att du ville ställa upp och prata lite om Den röda damcykeln, min första fråga till dig rör titeln. Den är minst sagt ganska ovanlig, skulle du kunna berätta lite mer om den utan att avslöja för mycket av handlingen.

Tackar! Ja det skulle jag kunna göra, oftast när jag skriver mina böcker så börjar de med en bild som jag får i huvudet. I det här fallet såg jag en bild av en damcykel som någon han slängt vid en grind… till en trädgård… framför ett hus. I huset sitter en man och tittar ut, han börjar då fundera på varför det ligger en röd damcykel i hans trädgård.

Den röda damcykeln får sedan en fundamental roll i handlingen och följer sedan som en röd tråd igenom hela historien.

Läs mer…

Detta inlägg är publicerat under En bok av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.