Deception Point – Dan Brown

Deception Point (eller I cirkelns mitt som den heter på svenska) känns i mitt tycke som en film i bokform (på gott och ont). Den är extremt snabbläst, men känns lite väl… ytlig på sina håll. Karaktärerna hinner aldrig riktigt bita sig fast då det sparas in på deras gestaltning för att få mer fart i historien. Jag gillade dock boken. Den är trotts allt väldigt bra på det den är skriven för göra: att underhålla!

Handlingen:
Djupt begravt i den arktiska isen gör NASA något som kan vara världshistoriens största fynd. Rachel Sexton (som har någon underlig titel, men som iaf jobbar på uppdrag av den amerikanska presidenten) får i uppdrag att verifiera fyndets äkthet. Det visar sig snart att allt inte är som det ska, men att det finns personer som gör vad som helst för att hemlighålla sanningen…

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.