Efterlysning av namn och titel

En person har hört av sig till Deckarhuset med ett litet deckarbekymmer som någon av er läsare kanske kan hjälpa till med. Två kollegor har engagerat hela sin arbetsplats, och nu oss, för att få reda på författare och titel till en bok de båda har läst. Ingen av dem kan minnas någonting om själva fallet, men lämnar följande ledtrådar till bokens innehåll:

Den var översatt till svenska från engelska och handlade om en manlig, yngre kriminalpolis som egentligen var sjukskriven men ändå engagerade sig i fallet.

En dam, som ansågs ”knasig”, bodde i ett hus där hon hade fönstren öppna så att vilda fåglar kunde flyga in. Hon gav dem mat och namn. Det svenska namnet på en av fåglarna, en koltrast, var förmodligen ”kolnäbben”. Den sjukskrivne polisen blev fascinerad av damen och besökte henne. ”Fågelhuset” var inblandat i fallet, speciellt i upplösningen av detta.

En äldre revisor som arbetade på någon myndighet i stil med Riksrevisionen var inblandad så till vida att han hade kännedom om fallet men dolde det.

Är det någon som känner igen den här beskrivningen så lämna gärna en kommentar.

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare