Domarens brev av John Grisham

Ray Atlee, professor i juridik, ställs inför en prövning då han en dag får ett brev av sin far, Domare Attkins. Under hela Rays uppväxt var domaren en otillgänglig far som levde för sitt ämbete. Fadern, som nu är en mycket gammal och sjuk man, kallar hem sonen för att tala om sitt testamente. Då Ray kommer fram till barndomshemmet finner han gubben död. I samma stund kommer brodern Forrest hem. Bröderna blir förstås chockade, men hanterar dödsfallet på olika sätt. Medan Ray tar tag i allt som behöver ordnas med anledning av dödsfallet faller Forrest tillbaks i sina gamla missbrukarvanor. Vad Ray inte berättar för sin bror är att han i en av pappans garderober hittat pengar, mycket pengar. Ray vet inte vad han ska göra. Var kommer pengarna ifrån, det kan väl inte vara resultatet av en muta? Ray bestämmer sig för att hålla tyst om sitt fynd och packar in pengarna i sin bil. Sedan följer en svår period då han låter pengarnas makt förtära honom, samtidigt som rädslan för att bli påkommen är stor. Snart visar det sig att någon annan vet om att Ray har pengarna, någon som också vill ha dem.

.

Inget högt betyg

Ja, vad ska man tycka om den här boken då? Grisham är ju Grisham om ni förstår vad jag menar. Det är mycket juridik, mycket spänning och det är väl tänkt att boken ska vara en bladvändare. Nu lyssnade jag på berättelsen istället för att läsa den, så det blev inte så många blad vända. Jag vill ändå påstå att tempot inte är superhögt och i ärlighetens namn är handlingen rätt tunn.

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare