Dolken från Tunis

Mitt resesällskap bad mig att plocka med någon bok som han kunde läsa under vår resa… Kravet var att det skulle vara en klassiker i pocketformat (dvs. en lättviktare). Jag vet inte vad ni andra anser, men jag tycker nog att denna mordgåta, signerad Agatha Christie, faller under klassikerfacket. När jag hade läst ut de böcker jag själv tagit med mig kände jag att det var på sin plats att ta tag i denna historia för säkert 4:e gången. Det har sin tjusning att veta hur allting slutar, eftersom man då på ett helt annat sätt kan söka efter ledtrådarna och försöka följa författarens tankegångar.

Poirot har efter pensionen flyttat till en av Englands avkrokar för att få lugn och ro. Hans närmsta granne är en doktor Shepard. Tillsammans börjar de nysta i mordet av byns ”överhuvud” Roger Ackroyd.

Om ni inte redan har läst denna fenomenala berättelse måste ni genast gå och inhandla den. Det är en av de absolut bästa pusseldeckarna som någonsin skrivits!!

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension och märkt , , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare