Dödsbud

Mark Billingham.

Tom Thorne, kommissarie vid Londonpolisen, hamnar på ett ovanligt sätt i centrum för en mordutredning då mördaren sänder honom mms med bilder på offren. Mördaren är en man som under en fängelsevistelse nås av beskedet att hans fru och son blivit påkörda och dödade. Chauffören stannade inte, så ingen har ställts till svars för händelsen. Mördaren bestämmer sig därför för att undanröja alla som kan ha någon koppling till händelsen. Thorne känner sig på ett underligt sätt bunden till denne hämndlystne man, och eftersom han inte är den som känner sig tvungen att följa reglementet, beslutar han sig för att inleda en utredning ”of the record”. Han upptäcker snart att den egna poliskåren har en hel del att stå till svars för i denna soppa.

Det var inte så länge sedan jag recenserade en bok av Billingham, och jag hade då vissa invändningar mot språket/översättningen. Den här gången stördes jag inte alls av några sådana brister, utan slukade historien med liv och lust. Jag sträckläste boken, vilket ledde till att en del andra saker som skulle göras inför min resa blev lidande… En riktigt bra bok med andra ord!


Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare