Detektiverna i P1

En litterär variant av Cluedo i radioform

Detektiverna, ett kriminalromantiskt underhållningsprogram, är en gammal godbit som under 2011 sändes i åtta avsnitt i P1. Åtta klassiska romaner skrevs om till korta radioinslag. Tid, rum och namn byttes ut men mordgåtan förblev densamma.

Var det butlern som gjorde det?

De två tävlande ska i varje avsnitt lista ut mördaren, vilken romanen är, vem som har skrivit den, och vad originaldetektiven heter. Jag har bara lyssnat på ett avsnitt och jag lyckades till min stora besvikelse inte lista ut svaren. 

Om du som jag missade serien och vill prova din lycka som detektiv hittar du avsnitten här.

1 svar på ”Detektiverna i P1

  1. Visst är det underbara program! Att Jessika Gedin är programledare gör dem bara ännu bättre – lite av en idol i nuläget. Jag lyckades luska ut svaren på vissa avsnitt, men det beror nog mest på att jag är mer intresserad av vissa deckargenrer än andra. Det ”hårdkokta” avsnittet hade jag t.ex. inte en chans på 😉 Bloggade själv om detta för ett kort tag sedan och lyssnade igenom alla avsnitten på 2 dar… :S http://www.bokdetektiven.se/?page_id=183

Kommentarer är stängda.