Det lömska nätet

Har läst boken Det lömska nätet av Helene Tursten.

Boken handlar om en serie mord. Ett av morden, som skedde på 80-talet, är dessutom på väg att bli preskriberat . Med en underbemannad avdelning får den gamla chefskomisarien ta sig ann det fallet. Han tycker att den nya kvinnliga chefen lurat på honom uppdraget. Även i böcker är det svårt med kvinnliga chefer. Irene Huss som är kriminalinspektör har även hon svårt för sin nya chef. Irene tycker att chefen ignorerar henne och bara vänder sig till manliga kolleger. Japp nu vet jag att boken är skriven av en kvinna. 

Ett par mord på två unga flickor ingår även i serien av mord. Flickorna har haft kontakt med en pojke via nätet. Irene utreder fallet. Flickorna har efter att de chattat med en okänd kille klätt av sig framför webbkameran och sedan bestämt träff med honom. Han skriver att han råkat ut för en olycka och att det istället är hans äldre bror ska hämta upp dom i sin bil. Att det är så lätt att få unga tjejer till att känna förtroende och att känna sig älskad av någon som dom aldrig träffat!?  

Det är visserligen en kriminalroman jag läser men jag blir förbannad över att det är så lätt. Det här skulle kunna ha hänt i verkligheten det kanske till och med händer just nu! 

Boken är bra. Jag tycker att titeln Det lömska nätet är klockren. Nätet kan vara lömskt. Den här boken läste jag ut väldigt fort!