Pride and Glory

Jag har haft nöjet att få gå på en förhandsvisning av Pride and Glory (regi:Gavin O’Connor och med Colin Farrell och Edward Norton i huvudrollerna). Filmen är en väldigt (och jag menar VÄLDIGT) traditionell amerikansk snutdeckare av det lite mer hårdkokta slaget. Handlingen kretsar kring en familj som till väldigt stor del består av poliser. Edward Nortons karaktär ingår i denna familj och när han får i uppdrag att utreda ett fall med fyra ihjälskjutna poliser visar det sig ganska snart att alla poliser i distriktet inte är ”rena”… kan det finnas dirty cops i hans egen familj?…

Filmen var väl på det stora hela okej… varken mer eller mindre. Den innehåller dock ett par riktiga kalkonscener… en scen innehåller tex en replik i stil med: I have lost it all… I have lost the woman I love… Men kom igen! ingen kan leverera den repliken utan att få det att låta riktigt B-igt. Ordet f*ck förekommer dessutom säkerligen runt tusen gånger i filmen. Det blir också lite smått B-igt.

Det finns dock en scen med ett strykjärn som var allt annat än B-ig… Den scenen var istället skitläbbig! (har faktiskt aldrig sett något liknande på film innan). 

Filmen har premiär den 21/1. 

 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv, Recension och märkt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.