Det lider mot jul!

Nu är det snart jul och allt vad det innebär. Det kan vara alldeles underbart! men man kan också drabbas av panik…. Julklappar ska inhandlas,  julhelgen och nyår ska planeras, det är aldrig så mycket att göra på jobbet som just i december och man ska helst hinna med massa mys och trevligheter med familj och/eller vänner. Att hitta tid till att varva ner och bara njuta av juletider kan vara svårt. Mina bästa tips för att hantera en eventuell julstress är dessa:

 

Se till att ha åtminstone 1 kväll för dig själv om möjligt under december månad. Jag brukar koppla av med ett bad och någon deckarserie på surfplattan alternativt soffa, filt och bok.

 

Går inte det kan du åtminstone ladda mobilen med någon bra ljudbok som du kan lyssna på medan du sköter någon hushållsyssla.

 

Att smyga undan för att läsa kan uppfattas som osocialt. Försök då hitta en julfilm/serie med deckartema som du kan titta på ihop med andra! Har du familj är Ensam hemma filmerna klassiker. Julstämning deluxe och brottslingar som ska fångas.

 

BOKTIPS FÖR DIG SOM VILL FÅ  LITE JULKÄNSLA

För julstämning i deckarväg finns det några böcker med jultema:
Hercules jul – Agatha Christie
Snöstorm och mandeldoft – Camilla Läckberg
Mistlar och mord – P.D James (4 berättelser i 1)
Mord på julnatten – Novellsamling av svenska deckarförfattare
Mord i juletid – Novellsamling av svenska deckarförfattare
Mord i midvintertid – Novellsamling av svenska deckarförfattare
Viveca Sten – I farans riktning
Jan Erik Fjell – Smugglaren (Norsk deckare)

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , , , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.