Det är bara att konstatera ännu en gång….

Foto: BBC

…. Sherlock Holmes är tidlös!

Jag hoppas att ni alla såg på Sherlock ikväll som är en modern version av Sherlock Holmes från 2010 med samma karaktärer. Första avsnittet var bra (A study in Pink) men det här avsnittet (The Blind Banker) var ännu bättre. Det var spännande, roligt och smart med häftiga motståndare.

Skådespelarna

Benedict Cumberbatch (Sherlock och Martin Freeman (Dr Watson) passar perfekt och överflyttningen till nutid är över all förväntan. Det visar helt enkelt att Sir Arthur Conan Doyles romaner och noveller (och karaktärer) fortfarande håller och är tidlösa och faktiskt slår det mesta av moderna kriminalromaner. Tack BBC för att ni gör bra TV-serier, tack SVT för att ni tog in serien men framförallt tack Doyle!

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.