Den mörka ängeln

Viktor Algård står för arrangemanget när Visbys nya kongresshall invigs. Hundratals gäster bevistar kalaset och får anses mycket lyckats. Bortsett från att festfixaren Algård hittas mördad dagen efter. Anders Knutas, kommissarie vid gotlandspolisen hittar under utredningens gång en riktigt ruggig tonårsmisshandel, Viktors hemliga kärleksaffär och en av Viktors avundsjuka konkurrenter i branschen. Soppan är grumlig, minst sagt. Johan Berg, journalist vid TV i Stockholm, gör sina egna efterforskningar och Johans fru Emma dras in med risk för liv och lem.

Det här är mer en psykologisk thriller än en deckare, måste jag nog säga. Det är betydligt mörkare än de tidigare alstren men som vanligt drar Mari in mig i historien direkt, och det är svårt att lägga boken ifrån sig.

2 Kommentarer

 1. Jaha dom har gift sig nu….Nåja det är ju inte det som är det centrala, men jag gillar Johan och Emma och är (var) nyfiken på hur det skulle bli. Inhandlade alla hennes som jag nu läser i ordning, och har inte kommit till denna ännu. Det har kommit lite Maria Ernestram och Karin Wahlberg emellan. Ser dock fram emot att påbörja denna. Helst nu! Jag som läser så sakta….

  Anmäl!

  10 mars 2009 11:32

  maria

 2. ok, lite mer Ernestam kan du vänta dig snart! Både i recensionsform och…

  Anmäl!

  10 mars 2009 17:13

  Mi

  Mi