Den mörka ängeln

Viktor Algård står för arrangemanget när Visbys nya kongresshall invigs. Hundratals gäster bevistar kalaset och får anses mycket lyckats. Bortsett från att festfixaren Algård hittas mördad dagen efter. Anders Knutas, kommissarie vid gotlandspolisen hittar under utredningens gång en riktigt ruggig tonårsmisshandel, Viktors hemliga kärleksaffär och en av Viktors avundsjuka konkurrenter i branschen. Soppan är grumlig, minst sagt. Johan Berg, journalist vid TV i Stockholm, gör sina egna efterforskningar och Johans fru Emma dras in med risk för liv och lem.

Det här är mer en psykologisk thriller än en deckare, måste jag nog säga. Det är betydligt mörkare än de tidigare alstren men som vanligt drar Mari in mig i historien direkt, och det är svårt att lägga boken ifrån sig.

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension och märkt , , , , , av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.