Den fördömde

Såg ni den nya svenska kriminalserien som började igår på kanal 1? Jag höll nästan på att missa den själv.

Huvudkaraktär
Rolf Lassgård spelar en bufflig svensk psykolog (Sebastian Bergman) med tuffa metoder som tidigare varit flitigt använd av kriminalpolisen. Efter att ha mist fru och barn i Tsunamin har han dock förfallit och lever ett destruktiv liv tills han börjar nysta i en familjehemlighet och behöver polisens hjälp för att spåra en person. Med stor möda övertalar han en gammal poliskollega att han kan vara till hjälp i en mordutredning.

Handling
I gårdagens avsnitt hittar man en tonårspojke brutalt mördad. Pojken går på en fin internatskola som döljer flera hemligheter.

Omdöme
Egentligen var det rätt mycket som inte var så bra med den här serien…

1. Lassgård spelar sin standardroll om än mer sliten än vanligt…det börjar bli tjatigt.
2. Skådespelarinsatserna var minst sagt ojämna.
3. Det var filmat i lite ruffig, nästan dokumentäraktig stil (skakig kamera), vilket jag inte gillar, det känns mest billigt.

Trots det så fanns det en del charm i serien. Avsnittet slutade med en överraskande twist och själva mordfallet var helt ok. Får se vad jag tycker efter avsnitt två ikväll. Det är nämligen en annan regissör idag. Gårdagens avsnitt regisserades av Daniel Espinosa (Snabba Cash) och kvällens avsnitt har regisserats av Michael Hjort.

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv och märkt , , , , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.