Deckare som dataspel

Deckare finns inte bara i bokform eller på TV och Film….

Mitt intresse för deckare sträcker sig inte bara till böcker, film och TV. Det finns även en rad olika Data/TVspel där ute. Vill man prova sig fram bland lite enklare spel och inte har en spelkonsol så kan jag rekommendera www.bigfishgames.com/ Där finns mängder av olika spel (inte bara deckare), bland annat några Sherlock Holmes spel, James Patterssons Women´s murder club och ett CSI-spel. Man kan provspela många av spelen en timme sen väljer man om man vill köpa det.

Hårdkokt spel

Idag har jag provat Nick Chase and the deadly Diamond Game som är ett hårdkokt spel med privatdetektiven Nick Chase. Grafiken är jättesnygg i serieteckningsstil. Det är 30-40-tal med tillhörande hattar, cigaretter, gamla bilar och mörka skumma platser. Handlingen förs framåt genom att man ska ta sig ur olika situationer och genom att hitta olika objekt och låsa små gåtor.

Detta inlägg är publicerat under Tv-spel och märkt , , , , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.