Död i gryningen av Deon Meyer (ljudbok)

Lyssnade på denna inför Deckarhusets, och förövrigt även min, första bokcirkel. Detta är nog ingen bok som jag i annat fall hade valt att lyssna på.

.

Handlingen

Jakten på ett försvunnet testamente leder in på ett helt oväntat spår…

.

För mycket sex

Den här deckaren hade potential, grundhandlingen är riktigt bra! Jag gillar även författarens sätt att berätta historien på, men och det är ett stort MEN, den innehåller på tok för mycket omotiverat sex. Det drar ned betyget, väldigt mycket till och med. I mitt tycke är boken i sitt nuvarande tillstånd knappt läsvärd. Synd.

4 Kommentarer

 1. Oj, för mycket sex. Det brukar ju inte vara någon sex i hennes böcker. Vad har hänt? Jag som hade sett fram emot den nya boken. Kim

  Anmäl!

  30 november 2010 7:45

 2. Jag tror du kan ha blandat ihop Deon Meyer med någon annan. Den här författaren är en Sydafrikansk man.
  Jag kan dock inte svara på om hans andra böcker innehåller lika mycket sex, har bara läst denna… Kanske (förhoppningsvis) är Död i gryningen ett undantag 🙂

  Anmäl!

  30 november 2010 8:56

 3. Joachim: Jag tycker verkligen inte det är så farligt med sexscenerna. Kanske har man i sin ungdom läst för många Harlequin-romaner i sin ungdom….

  Anmäl!

  30 november 2010 9:46

 4. För mig är de scenerna bara obegripliga, de fyller ingen funktion. Snarare blir de bara till utdragna transportsträckor som drar ned både tempo och spänning.

  Anmäl!

  30 november 2010 12:12