Deckarförfattare på bokmässan 2013

2 dagar sprang jag omkring på bokmässan. Under fredagen i min tjänst som kultursekreterare och på lördag för att strosa, insupa atmosfären och spana efter spännande författare. Ni som aldrig varit där och gillar böcker… ÅK DIT!

 

De deckarförfattare jag stötte på under mässen tog jag en bild på (Bilder längst ned),  frågade vad de var aktuella med just nu, samt bad dem om ett boktips.

 

1. Mattias Boström – Aktuell med boken ”Från Holmes till Sherlock” En populärvetenskaplig bok om Sherlock Holmes och kulturen kring honom.
Boktips: Lyndsay Fayes historiska deckare ”New Yorks gudar”

2. Jonas Moström – Aktuell med ”Storsjöodjuret
Boktips: Mons Kallentofts ”Vattenänglar”

3. Björn Hellberg – Aktuell med den 21 boken i serien om Sten wall ”Skumrask”
Boktips: Michael Connellys deckare
För övrigt: Är Björn Hellberg en flitig besökare på deckarhuset.se och är kanske den absolut trevligaste människa jag har träffat.

4. Ramona Fransson – Aktuell med ”Mord på Stenungsbaden Yachtklubb
Boktips: Fånge 14 ”Mycket bra men tuff att läsa”

5. Viveca Sten – Aktuell med ”I farans riktning”
Boktips: ”En man som heter Ove”
Lyssnade live på en intervju med Viveca och hon är verkligen stor i utlandet!

6. Martin Melin – Aktuell med debutdeckaren ”Status 12”
Boktips: Även Martin tipsar om Michael Connelys böcker.

7. Sofie Sarenbrant – Aktuell med ”Andra andningen”
Boktips: Jussi Adler-Olsens böcker. Lyckliga Sofie har inte läst alla än vilket innebär att hon har en fantastisk läsupplevelse framför sig!

8. Torsten Pettersson – Aktuell med den historiska thrillern ”Hitlers fiender”
Boktips: Agatha Christies ”10 små negerpojkar” därför att den en superb intrigkonstruktion och Kerstin Ekmans ”Händelser vid vatten”

9. Carin Gerhardsen – Aktuell med ”Hennes iskalla ögon”
Boktips: Rolf och Cilla Börjlinds böcker.

 

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt, Böcker av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.