Deckarens dag på bokmässan i Göteborg 25 september

För er som har missat det så är det den årliga Bokmässan i Göteborg nästa helg. Den är stor, det är MYCKET folk, många författare på plats och en mängd föreläsningar och olika jippon. Gillar man deckare så ska man gå på lördagen. Då anordnar Svenska Deckarakademin så kallade ”korsförhör” med inte mindre än 43! kända deckarförfattare och ett par utländska (Se schema nedan).  De jag framförallt skulle vilja lyssna på är Alexander McCall Smith, Deon Meyer och Ingrid Hedström. Författarna brukar mingla runt och lyssna på varandra så här är ett gyllene tillfälle att kanske få träffa, få en signatur eller kanske ta en bild av en deckarförfattare.

Minst en från Deckarhuset kommer att vara på plats, kommer du?

Mässan är 23-26 september Torsdag och fredag fm är för branschfolk.  Fredag em till söndag är för alla. (Lördag deckarens dag) Läs mer på deras hemsida http://www.bok-bibliotek.se/

Lördagens programpunkter – Lokal: Deckarens Dag, Scenen, E-hallen

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.