Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson

Handling

En lärare skjuts till döds utanför den judiska Salomonskolan i Stockholm. Några timmar senare försvinner två tioåriga judiska pojkar på väg till sin tennisträning. Hänger dessa brott samman? Och vem är egentligen Papperspojken som återkommer upprepade gånger i utredningen? En myt eller något annat? Spåren leder utredarna till Israel.

Samtidigt befinner Efraim Kiel i Stockholm. Han har rest dit från Jerusalem för att delta i rekryteringen av en ny säkerhetschef till Salomonförsamlingen men stannar kvar även efter jobbet har tillsatts. Han och Säpos säkerhetschef Eden Lundell har ett förslutet ihop. Hon beslutar sig därför att på egen hand undersöka varför han egentligen är där.

Lysande!

Davidsstjärnor är den femte kriminalromanen i serien om Fredrika Bergman och Alex Recht och det är den klart bästa hittills! Spänningen hålls på topp från pärm till pärm. Dessutom visar Kristina Ohlsson läsaren fragment av vad som komma skall och det höjer spänningen ytterligare. 

Kristina Ohlsson har tidigare jobbat på Försvarshögskolan och Rikspolisstyrelsen som analytiker och hon har även med arbetat med terrorfrågor vid Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa. Det märks att hon använder dessa kunskaper i sitt skrivande. Fortsätt så!

Jag kan dock inte låta bli att undra varför bokens titel inte är Papperspojken…

2 svar på ”Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson

  1. Hehe, tror att jag har svaret på frågan om varför titeln blev ”Davidsstjärnor”; var nämligen på författarafton med bland annat Kristina Ohlsson för några dagar sedan… Men håller med om att hon kunnat nöja sig med ”Davidsstjärnor” som arbetsnamn och ”Papperspojken” som slutgiltig titel 🙂 http://www.bokdetektiven.se/?p=805

Kommentarer är stängda.