Brittisk kriminalroman

Den ogudaktiga av M.R Hall

Jag har läst M.R Halls tredje bok om Coronern Jenny Cooper. Coroner finns i USA och i Storbrittanien och de utreder fall där dödsorsaken är okänd eller onaturlig. Hennes tidigare böcker heter De dödas ombud och Dödförklaringen.

Neurotisk huvudperson

Jenny Cooper är milt sagt ett nervvrak som fungerar tack vare mediciner. Givetvis finns det orsaker och en orsak går tillbaka till en specifik händelse i hennes barndom som hon börjar bearbeta. Cooper flyr sina problem genom att gå upp i sitt arbete vilket är tur för de dödas anhöriga men som inte hjälper hennes privatliv.

Sekt

Den här boken handlar mycket om en frikyrka som påminner om en sekt. Jag tycker alltid att sekter är obehagliga och det här är inget undantag. Handlingen väver ihop två dödsfall en man som hittas död på en kyrkogård och en f.d. porrstjärna som lämnade sitt ”syndiga” liv för kyrkans skull.

Relationerna viktigast

I Halls böcker är det relationerna och karaktärerna som är viktiga och Jenny Coopers privatliv är mer spännande än mordfallen. Det betyder inte att det är en dålig bok, jag kan absolut tänka mig att följa Jenny Cooper i flera böcker men ur mysteriesynpunkt (hur och varför dog de?) hade jag önskat lite mer.

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.