Barntips: Mästerdetektiven Basil Mus

basilDetta är en Disney film från 1986 som närmast kan beskrivas som en blandning mellan Sherlock Holmes och Musse Pigg (väldigt bokstavligt talat… Huvudpersonen Basil ”är” Sherlock Holmes i musformat och verkar dessutom bo under den verklige Holmes på Baker Street).

Jag trodde att jag hade sett alla tecknade Disneyfilmer som gjorts på 80-talet, men av någon anledning hade jag helt missat denna.

Handlingen:

En liten flickas pappa blir kidnappad och mästerdetektiven Basil övertalas att ta uppdraget…

Detta är inte en av Disneys bästa filmer, den saknar mycket av humorn som företagets filmer normalt brukar vara kryddade med. Trots detta är jag säker på att rullen kommer älskas av 6-åringar som gillar spänning (dock en liten varning för en scen då en mus blir uppäten levande av en katt).

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.