Hur mycket kan man egentligen ändra?…

Såg precis ”Agatha Christies” Cards on the Table med Poirot i huvudrollen på TV4+. Kan inte låta bli att undra över vad Ms Christie själv skulle säga om hon hade sett samma teveprogram?…

…i somras visades ett par Miss Marple avsnitt som i själva verket var baserade på böcker som inte var Marpledeckare. Hon hade antagligen bakats in i handlingen för att göra teveserien mer kommersiell.

I kvällens Poirot var det dock inte bara karaktärer som ändrats… i stort sätt allt hade gjorts om på ett eller annat sätt:

  • Vissa karaktärer var helt utbytta.
  • En del av karaktärernas bakgrunder var omkastade eller utbytta.
  • Mordmotivet var HELT utbytt.
  • En del offer var utbytta eller saknades…
  • Ledtrådarna/fällorna som ledde fram till att avslöja mördaren var utbytta.

Filmen var dock långt ifrån dålig trots alla dessa ändringar, men jag undrar om man fortfarande kan kalla detta för Agatha Christies Cards on the Table?

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.