After the funeral – Agatha Christie

Detta är en väldigt klassisk Agatha Christie deckare med Poirot i huvudrollen.

Handlingen:

En äldre, rik man dör plötsligt, bortsett från att det sker väldigt hastigt så tyder inget på att det skulle ha varit en onaturlig död. När släkten samlas på begravningen utbrister dock hans syster meningen: ”It was hushed up very nicely…but he was murdered, wasn’t he?”

Kort efter detta hittas systern mördad, med en yxa i ryggen…

Själv lyssnade jag på denna deckare som ljudbok med Hugh Fraser som uppläsare och hans ”tolkning” av Poirot var verkligen superb! Vilket bidrog till en ännu bättre upplevelse. Det fanns egentligen bara en sak som jag inte gillande med denna bok och det var en av de två ledtrådarna som avslöjande mördaren… jag tyckte helt enkelt att det var lite för långsökt, men detta är ändock en deckare som rekommenderas varmt!

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.