Astrologisk detektivhistoria

Murder in the 11th House

… är en  astrologisk detektivhistoria skriven av en amerikansk författare som heter Michell Scott Lewis. Författaren är själv en astrolog och sägs ha förutspått en rad ekonomiska händelser som börskraschen 2008. Boken är inte översatt till svenska men finns tillgänglig på de stora internationella sajterna som t.ex.  Amazon.com Det här är Scott Lewis debutdeckare och släpptes i år.

Handling

David Lowell är en privatdetektiv som använder sig av astrologi för att snoka reda på saker. Genom en persons personnummer får han fram en rad egenskaper som personen besitter. På det sättet kan han räkna ut hur en person bör agera/har agerat i olika situationer. Jag är inte mycket för astrologi som vetenska men i boken blev det ändå en skön mix mellan astrologi och slutledningsförmåga som påminde om Sherlock Holmes. I den här boken så ber hans dotter honom om hjälp att rentvå en klient. Klienten är en dubbelnatur och David vet inte riktigt hur han ska tolka henne men när både klienten, David och hans dotter hotas inser han att det nog finns mer bakom fallet än ett hetsigt humör.

Stil

Boken är spännande men inte hårdkokt. Mysig men inte mesig och har en rad sköna karaktärer. Huvudkaraktären David tillhör kategorin superdetektiver som både har hjärna och inte drar sig för att använda våld om det skulle behövas. Det är helt klart en trevlig läsning och tillräckligt spännande för att klara en sträckläsning.

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.