Zodiac – ruggigt bra!

Zodiac från 2007 är en riktigt lyckad film om jakten på The Zodiac Killer som härjade i norra Kalifornien i slutet av 60 talet.

Zodiac-morden har gett upphov till en rad filmer (mer eller mindre lyckade) så se upp så att du inte förväxlar Zodiac från 2007 med tex Zodiac Killer från 2005 (som är en katastrof till film) eller The Zodiac från 2006.

Filmen är som sagt baserad på en sann historia, men hur mycket av filmen som stämmer med verkligheten vågar jag inte uttala mig om. Filmskaparna har dock lyckats få till en film som skulle ha varit ruggigt bra även om den inte var baserad på en serie verkliga mord. 

Av någon anledning gick denna film inte särskilt bra på biograferna i USA. Kan bara hoppas att fler har upptäckt den DVD för detta är i mitt tycke en riktigt liten pärla.

Handlingen:

En serie mord…

Mystiska brev med kryptiskt innehåll…

Mystiska telefonsamtal…

…och en hel delstat i skräck…  

 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv, Recension och märkt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.