Whodunnit?

Den nya mordmysterietävlingen Whodunnit? hade premiär i USA i söndags kväll. CSI skaparen Anthony Zuiker är mannen bakom serien där tretton amatördetektiver tävlar om 250000 dollar. De är alla gäster på godset Rue Manor där butlern Giles leder dem genom den dödliga tävlingen.

Vem är mördaren?

I det första avsnittet dröjer det inte länge förrän det första mordoffret hittas. Men vem av dem är mördaren? Varje deltagare får välja om de vill besöka mordplatsen, den sista kända platsen offret vistades på eller bårhuset i jakt på ledtrådar. Sedan får varje deltagare anonymt presentera sin teori om hur mordet gick till. Personen med den sämsta teorin ”mördas” i slutet av avsnittet.

Cluedo blandat med Expedition Robinson

Föreställ dig en blandning mellan sällskapsspelet Cluedo, en gammal hederlig mordgåta-fest och TV serien Expedition Robinson – och där har du TV serien Whodunnit? Programmet är inte särskilt bra och jag tror inte att så många kommer titta på det, men för en deckarnörd som jag är det ändå lite småroligt/intressant. Och det är ju inte precis som om det visas speciellt många bra TV program på sommaren ändå…