Vita spår av Emelie Schepp

En kvinna involverad i knarksmuggling hittas död på ett tåg i Norrköping. Hon reste till Sverige med en annan kvinna som hinner fly innan polisen kommer dit. Det visar sig att kvinnorna har kopplingar till en person från Jana Berzelius förflutna. Som åklagare jobbar Jana nära polisen och hon vill definitivt inte kopplas ihop med personen de letar efter. Jana spelar ett dubbelspel och frågan är om hon ska lyckas ligga steget före polisen och samtidigt hjälpa dem att lösa fallet utan att hennes hemligheter avslöjas.

Jana Berzelius

Jana Berzelius är en komplex karaktär man minns. Hon är en stark och framgångsrik kvinna med ett mörkt förflutet. Hon drar sig inte för att använda våld om det behövs. Kommer hon någonsin kunna skaka av sig sitt förflutna? Förmodligen inte, och i den här boken avslöjas fler överraskande detaljer. Jana Berzelius är seriens styrka och man tänker osökt på Lisbeth Salander.

Bok två

Vita spår är den andra romanen med åklagaren Jana Berzelius i huvudrollen. Man bör ha läst den första boken innan man ger sig i kast med denna, men precis liksom Märkta för livet fängslar boken läsaren från första stund och är omöjlig att lägga från sig. Är berättelsen trovärdig? Kanske inte, men det spelar ingen roll. Emelie Schepp planerar åtta böcker i serien, och min enda fråga är – när kommer nästa?!