Visst skall du döma deckaren efter omslaget!

 

Fotograferingen av Vattenänglar. Högdalens badhus en sen söndagskväll i januari när resten av huset var tömt.

 

Bokens ansikte

 

Om du ska till bokmässan i Göteborg får du inte missa fotografen Eva Lindblads utställning om bokomslag. Utställningen heter Bokens ansikte och består av 15 fotografier som alla har fotograferats till omslag. 

Eva, som är gift med formgivaren Niklas Lindblad, har till dagens datum fotat över 70 omslag. Många av omslagen har varit till just deckare och thrillers. 

”Det roliga med att fotografera bokomslag är att de alla har sina egna roliga anekdoter”, säger Eva. ”Ofta finns det inte så mycket pengar att lägga på ett omslag så man tager vad man haver. På omslaget till Carin Gerhardsens bok Helgonet och på Mons Kallentofts deckare Höstoffer är det till exempel min man Niklas som fått agera lik.” 

Även Eva har fått äran att spela lik. Hon kan skådas på Den femte årstiden av Mons Kallentoft. 

Utställningen pågår under hela bokmässan.

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.