Vem väljer du?

Varför inte leka lite så här en vanlig fredagseftermiddag mitt i sommaren 🙂

Din make /maka /sambo /affärspartner /papegoja/ bästa kompis/ brevbärare/ eller annan person du känner väldigt starkt för har just blivit mördad. Kroppen har hittats förgiftad på en öde parkeringsplats. I offrets jacka hittats följande saker:

En kam

Ett kvitto för ett paket tuggummi av märket Bubbel, inhandlat på Tuta och kör bensinmack.

En utriven boksida ur Nya testamentet på isländska.

Och två nycklar utan någon som helst information om vart de leder.

Sedan Sverige nyligen anammat Hollywoods kreativa bokföringsmetod, så har polisen nu ett sådant överskott att de låter dig välja vem du vill ska leda undersökningen så frågan är nu:

[poll id=”10″]

8 svar på ”Vem väljer du?

 1. Efter mycket övervägande kom jag för min egen del fram till Sherlock Holmes.

  Men hade mordet inträffat/offret hittats på en mer befolkad plats, säg tex på en villatomt, så hade jag nog valt Marple.

 2. Någon som inte finns på listan – nämligen Sam Spade. Tror han skulle stå sig mot Sherlock vad gäller tänkandet, samtidigt som han kan tänka mörkt nog och slå hårt nog för att få tag i skurken. (Men nu när Robert Downey Jr kommer som Sherlock får jag möjligen tänka om…)

 3. Med så många favoriter var det svårt att välja. Jag velade mellan: Poirot, Miss Marple, Sherlock, Barnaby, Ture Sventon och min gamla barndomsfavvo – Agaton Sax.
  Valet föll dock på Barnaby. Han är den jag hellst skulle bli förhörd av/dricka en kopp te med 🙂

 4. Hahahahaha! Men jessica!
  Iofs… jag kan se likheten mellan er två 🙂

 5. Pingback: Annikas litteraturblogg

 6. Nu är det ju ett tag sedan jag läste Kitty, men som jag minns henne var hon envis och modig och böckerna slutade alltid lyckligt. Eller? 🙂

Kommentarer är stängda.