Våra val i livet…

Igår kom lantis med post som vanligt. Ett stort orange kuvert och en låda.

Hmmm. Låda med vad? Efter en stunds fingrande

så lät jag lådan vara. Jag sprättade upp mitt orangea kuvert och kikade ner. Japp. Trist läsning om fonder och annan soppa. Det stod BORDE LÄSAS MED INTRESSE med stora osynliga bokstäver tvärs över eländet.

Borde. Borde. Vill inte!

Intressant?

Mitt intresse drogs åter till lådan. En lagom stor låda med avsändare Lotta på Forma. Inte de där vanliga boksändningarna, utan en fjäderlätt (nåja, kanske ett kilo eller så) sak. Sakta och med lika mycket vördnad som nyfikenhet petade jag upp tejpen och kikade ner. Brunt papper. Hopskrynklat.

Funderingar…

En stunds funderande och så lyfte jag ur pappret. Där under låg ett gult påskägg,

en pocketbok, Sofie Sarenbrants debutdeckare Vecka 36, och …. Ta Ta Taaaa…

Sofies uppföljare! Den finns inte tryckt än, så den levererades på en USB minne

med en liten, liten etikett på ; Istället för dig.

Läsa nu eller genast…?

Nu drar det minsann i lästarmen! Men, jag håller ju redan på men en bok, som snart

är klar i och för sig, så inte kan jag väl…? Nej. Nix. Nope.

PPM kuvert…

Och så det där förfärliga orangea kuvertet. Det som KRÄVER att vi alla medborgare

intresserar oss, förstår vad det innehåller och tänker igenom och omplacerar våra kommande pensionsmedel. Det ligger där och hånler. Kuvertet talar faktiskt till mig.

Det skriker i mitt ena öra, om vi ska vara noga. LÄS! Hela ditt LIV hänger på att du läser och förstår!

Ludd i örat…

Som gammal småbarns- och senare tonårsmamma har jag dock tillägnat mig en och annan praktisk kunskap. ”Lite ludd i örat” kallas en. Det innebär kort och gott att jag inte hör allt som sägs och skriks. Bara vissa valda delar. Av mig valda.

Just nu hör jag Lottas lugna och trevliga röst som talar till mig genom paketet;

Öppna påskägget, mumsa i dig godiset, plugga in minnepinnen och LÄS!!!

Sagt och gjort! Resultatet av läsningen kan ni, go’vänner läsa den 19 april, som är

Första recensionsdag för Sofie Sarenbrants Istället för dig.

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.