Fredag 11 mars

 

Ikväll rekommenderar jag filmen Léon. Fransk dramathriller när den är som bäst. Natalie Portman som ung tjej och Jean Reno som yrkesmördare. Gripande och spännande!
 

[SCROLL]

Fredag 11 mars

Kanal 9  21.00  Ett fall för Frost

Brittisk kriminalserie med den buttre men godhjärtade kommissarien Frost.

TV8  21.00  A perfect world

Am. thriller från 1993 med Kevin Costner. Butch Haynes rymmer från fängelset och tar en liten pojke som gisslan. Först tvekade jag men sen såg jag att Clint Eastwood var regissör så kanske….

TV4+  22.00  Tyst vittne

Brittisk kriminalserie med Amanda Burton, som rättsläkare, i huvudrollen. (Säsong 1 del 3)

Kanal 5  22.00  Léon

Fransk thriller från 1994 med fantastiska skådespelare som Jean Reno, Gary Oldman och Natalie Portman. Filmen handlar om en yrkesmördare och en ung flicka som vill hämnas sin fars död.  REKOMMENDERAS STARKT!

TV3  23.30  Smokin´Aces

Am actionthriller från 2006 med Ben Affleck och Andy Garcie. En maffiaboss utfäster en stor belöning till den som gör sig av med en tidigare ”anställd” som tänker vittna mot bossen.

TV8  00.00  Taggart

Brittisk kriminalserie (Säsong 24 del 3)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.