Vad läser ni i jul?

För något år sedan läste jag ”Hercule Poirots jul” som var mycket bra och ”stämningsfull”. Året efter läste jag John Grishams ”Julfritt” som ju inte hade någonting med brott, mysterier eller ond bråd död att göra, annat än att det skrevs av en av genrens giganter. Egentligen handlade den inte ens om att tycka om jul, utan snarare om följderna av att försöka undvika julen…

Det är inte lätt att hitta en bra mordgåta som utspelar sig i juletid.

Jag läste snabbt ut Cristie-novellen ”The Adventure of the Christmas Pudding”, en glad liten historia där Poirot spenderar julen på traditionellt engelskt vis och återbördar en rubin till dess rättmätige ägare.

Då jag som bäst gick och funderade över om det finns ytterligare något trevligt julmysterium att ägna sig åt fick jag syn på denna lilla novellsamling i föreningens bytesrum. ”Mord på önskelistan”, en fantastiskt klyschig titel på en samling, men vad sjutton, är inte hela julen lite överdriven? Om man inte gillar glöggdrickande tomtar och gnistrande snö kan man ju vara lite vild och galen och läsa en midsommardeckare istället.

 

Vad har ni för tips på julläsning?

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare