Upprättelse för Hypnotisören

Förra veckan fick Lars Keplers storsäljare kritik här på sidan, och jag måste få komma med en liten hyllning som motvikt till kritiken.

Jag ska börja med att säga att då en bok blivit så här hypad är det alltid med en viss tvekan jag påbörjar läsandet. Jag vet inte varför, men av någon anledning söker jag då efter fel och brister. För inte kan väl den stora massan ha rätt? 😉

Men, den stora massan har rätt. Det är en jättebra bok. Den är så bra att jag måste upprepa det med versaler: DET ÄR EN JÄTTEBRA BOK! Jag tycker att Kepler stormar in som en frisk fläkt i deckarvärlden. Trots det är jag lite fundersam på om inte det bästa vore att låta Lars Kepler bli en one hit wonder. Mystiken bakom denna fantasifigur är borta och jag vill verkligen inte råka ut för en följetong à la Beck eller Wallander.

Återigen vill jag påpeka det fantastiska med ljudboken. Det finns många poänger med att ladda in berättelser i iPoden, speciellt om man ska ut och resa: plats och vikt sparas in i bagaget och man slipper ligga och kisa mot solen för att se texten. Ett perfekt sällskap vid poolen!

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare