True Detective och Veronica Mars (Filmen)

True Detective

HBO fick ytterligare en succéserie denna vinter. Tydligen var suget i USA så starkt då finalavsnittet blev tillgängligt att HBOs streaming tjänst kraschade… 

Själv håller jag nog fast vid samma åsikt som jag hade efter att ha sett det första avsnittet… Bra och extremt välgjord serie, men inget ground breaking. 

Enligt mig blev serien som bäst vid de tillfällen den snuddade vid David Lynch och Twin Peaks, tyvärr hände detta allt för sällan. Istället fylldes rutan av prat, prat och mer prat… Nej nu låter jag negativ och det är inte meningen, serien är väldigt BRA, bara inte så bra som jag hade hoppats.

 

Veronica Mars

Jag ska erkänna att jag aldrig sett tv-serien. Men jag var tvungen att se Veronica Mars filmen då den till stor del är finansierad av fans (Coolt!). Filmen har gått upp på ett litet antal biografer samtidigt som den släppts som video-on-demand och som köpfilm (finns bl.a. på iTunes).

Jag tyckte den var helt ok. Kändes som en modern bröderna Hardy/Kitty film som hade piffats till lite.

Fanns även en del av storyn som var helt genial. Kan inte säga vad det var för då förstör jag filmen för de av er som inte har sett den. Men när ni väl har sett den kommer ni nog gissa vad det är jag menar 🙂 om inte så kan jag ge er en hint, goodiebag! 

 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.