Tre Sekunder, av Roslund & Hellström

Här har Anders och Börge tagit upp ytterligare ett samhällsproblem, polisens dolda samarbete med kriminella och droger på våra anstalter. Och som vanligt på ett spännande och ögonöppnande sätt.

Romanen handlar om Piet, eller Paula som hans kodnamn är. Piet lever med sin fru och sina två barn i ett lugnt villaområde. Hans alter ego Paula däremot är kriminell och informatör åt polisen.
Paula tvingas ut på ett så gott som dödfött uppdrag av polisen. Han har samma uppdrag fast från andra hållet, av polska maffian.

Piet/Paula är ensam. Han att om han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Kommer han att överleva sina uppdrag?

Ewert Grens har det motigt, privat och på jobbet. Han försöker göra sig av med sin ständiga följeslagerska, Siwan. Han gör det på det enda sätt en riktigt polis kan, han arkiverar henne bland andra avklarade fall. Utifall att.

.

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension och märkt , , av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.