Tips!: Sherlock

Nu är semestern slut. För min egen del blev det väldigt mycket Sherlock sommaren 2010 (Har bland annat gjort ett besökt till Reichenbach Falls, men mer om det i ett senare inlägg).

När jag kom hem blev jag överraskad med ett paket med diverse Sherlock Holmes filmer och serier 🙂 En av dessa serier var tre avsnitt/tv-filmer av brittiska ”Sherlock” från 2010. Detta är en ”reimagined” eller uppdaterad Sherlock Holmes som utspelar sig i nutid. Sherlock använder bland annat sin iPhone mobil (rättelse: i avsnitt tre är det en iPhone, men den tillhör inte honom) flitigt för att slå upp saker och Dr Watson har en blogg… På papper tycker jag själv att det låter lite B-igt, men det är det verkligen inte!

Benedict Cumberbatch som spelar Holmes gör en helt otrolig tolkning av vår kära detektiv och Martin Freemans Dr. Watson känns även den fräsch och ny (även om hans prestation lätt glöms bort i skuggan av Cumberbatchs intensiva porträtt av Holmes).

.

Första fallet/avsnittet: A Study in Pink

Löst baserad på A Study in Scarlet, ett helt okej avsnitt även om detta är det svagaste av de tre filmerna. Ett antal personer hittas döda på underliga platser och det verkar som om de alla har begått självmord genom att ta gift…

.

Någon svensk kanal måste ta in denna serie omgående!

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.