Till hennes försvar

Stephen Horn. Det är inte ofta jag läser en deckare som faktiskt har en BRA kärlekshistoria invävd i intrigen. I den här rättegångsthrillern är det kärleken som till stor del bär upp storyn och gör att man vill fortsätta läsa.

Frank O’Connell var tidigare en hotshot lawyer. Nu är han frånskild, har en dålig relation till sin son och jobbar som försvarsadvokat för samhällets minst bemedlade. Med andra ord: livet suger.

Den vackra societetskvinnan och kändisen Ashley Bronson anklagas för mord och utser Frank till sin försvarare. Till och med Frank förvånas över detta men accepterar uppdraget. Ashley erkänner för sin nye försvarare att hon gjort sig skyldig till mordet, men en process inleds med mål att få henne friad. Det hela kompliceras dock av att advokaten och klienten inleder en kärleksaffär vilket inte bara anses oetiskt utan även fördunklar Franks omdöme.

Detta är Stephen Horns debut, men innan författarkarriären arbetade han som brottsmålsjurist, något som han tycks ha haft användning för vid författandet av denna bok. Man engageras av den spännande intrigen och vill hela tiden läsa vidare… och man vill verkligen att Ashley ska komma undan…

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension och märkt , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare