The Gates

Polisserie med vampyrer

Vampyrer har väl minst sagt varit heta det senaste åren. Nu har det amerikanska networket ABC till och med lyckats pilla in ett par i en annars klassisk deckare.

The Gates utspelar sig i ett gated community (ett samhälle omringat av en mur och med bevakade in- och utgångar), som passande nog är döpt till just The Gates. Just det här samhället är lite större än de jag själv sett i verkligheten. Men det behöver vara size XXXL, för nu är det inte bara ett par vampyrer som bor här utan även en drös varulvar, häxor, succubus och lite annat smått och gott.

I första avsnittet får The Gates en ny polischef, en vanlig människa, som helt ovetandes om samhällets ovanliga invånare flyttar in med sin familj. Vi får sedan följa polischefen och hans kollegor när de löser brott och försöker lösa en del ”mystiska” problem…

.

Law and Order blandat med True Blood

The Gates skulle kunna beskrivas som en blandning mellan en polisserie som Law and Order (tror den heter I lagens namn på svenska) och True Blood. Det hela låter onekligen lite B-igt och det är det även till viss del, men storyn är så härligt överdriven att det även blir underhållande.

Producenterna verkade dock ha varit lite tveksamma till om det serien verkligen skulle hålla, de har därför nästintill uteslutande tagit in snygga och attraktiva skådisar. Det finns inte en kille utan sex-pack eller tjej utan getingmidja och botox i hela serien.

.

Fortsättning?

Serien gick i 13 avsnitt i USA under sommaren och hade sin avslutning för lite drygt en vecka sedan. Det är fortfarande oklart om det kommer att bli en andra säsong. Att döma av tittarsiffrorna är det inte särskilt troligt, men själv hoppas jag i smyg på en fortsättning.

.

Sverige

Har inte hittat något om att den ska komma till svensk tv, men snart borde första säsongen i alla fall finnas tillgänglig på DVD.

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.