The Alphabet Killer

The Alphabet Killer

Detta är en film som hade stor potential men som dessvärre inte lyckades nå enda fram. Filmen är enligt producenterna baserad på en sann historia (men det räcker med att googla filmen för att snabbt förstå att den i bästa fall är väldigt LÖST baserad på en sann historia)

Handlingen:

En seriemördare?! verkar mörda flickor med initialer som består av samma bokstav, kroppen verkar dessutom dumpas i en stad som börjar med samma bokstav!? Är det en slump? eller är en seriemördare lös? Detta är den stora frågan. Blanda in psykiska sjukdomar och ett japansk bildspråk så har ni i stort sätt filmen.

Detta är en film som kunde ha blivit extremt bra men något, som jag inte kan sätta fingret på, drar dock ned filmen till ett väldigt mediokert betyg.

Filmen är sevärd, men inget som jag skulle köpa på Blu-ray eller DVD.

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv, Recension och märkt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.