Tävling!

Signerad bok

I höstas fick jag ett signerat bokexemplar av Roslund & Hellströms bok Två soldater. Tanken var att den skulle bli vinst i en tävling här på deckarhuset. Nu blev det inte riktigt så…Ni som varit på bokmässan vet att det tenderar till att bli en del kassar med böcker man får med sig från mässan… En kasse med Två soldater plus en annan bok – som jag återkommer till snart i en annan tävling – försvann i allmän förvirring och trötthet efter mässan.

 

Återfunnen

Häromveckan hittade jag till min förvåning kassen med böckerna och jag undrar om inte ödet hade något med saken att göra för boken är återigen högaktuell! Boken handlar om kriminella ungdomsgäng i förorterna och Roslund & Hellström gjorde omfattande research inför boken. Därför har de nyligen synts i morgonsofforna både i SVT och TV4 i samband med Husbykravallerna. De gav mycket kloka och tankfulla ”förklaringar” och insikter om sakernas tillstånd. Folk bränner inte bilar utan anledning…

 

Prisnominerade%20deckarduon%20Roslund%20och%20Hellstr%C3%B6ms%20bok%20blev%20verklighet

 

Nominerade…igen!

Förutom mediafokuset i Sverige så har de dessutom precis blivit nominerade av brittiska the Crime Writers association till deras internationella pris. ”The international Dagger Award”.  De har redan vunnit en gång 2011 med Tre sekunder.

Tävlingen

Efter att ha pratat med R&H och bett om ursäkt för den försenade tävlingen så har vi kommit överens om vad tävlingen ska gå ut på. Vi vill att ni tänker ut ett tema ni tycker att R&H ska skriva om i en komande bok (nästa är redan bestämd). Herrarna vill poängtera att de inte garanterar att vinnarens förslag på tema blir verklighet men de är lite nyfikna på vad ni kan tänkas hitta på.

 

Så här går det till

OBS! Tryckfelsnisse har varit i farten. E-postadressen dit tävlingsbidragen ska skickas var felaktig mellan den 4-6:e juni. Adressen ska vara tavling(a)deckarhuset.se och inget annat! Pågrund av detta har vi förlängt tävlingstiden från den 9:e juni till den 16:e juni. Vi ber om ursäkt för misstaget. 

Maila tema och gärna lite tankar kring vad ni vill att nästnästa bok av R&H ska ha för tema till tavling(a)deckarhuset.se senast söndagen den 16:e juni. Vi på deckarhuset väljer vinnare och vinsten blir så klart den signerade boken. Alla förslag på teman skickar vi till Roslund & Hellström så får de göra vad de vill med förslagen.

 

LYCKA TILL!

Detta inlägg är publicerat under Allmänt, Böcker och märkt , , , , , , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.