Stora ljudboksprisets deckarpris gick till…

I dag var det prisutdelning på biblioteket i Eskilstuna. Stora ljudboksprisets deckarpris skulle delas ut för första gången. 

Konferencier för dagen var ingen annan än Katarina Ewerlöf (som utan tvekan är min egna favorituppläsare).

Ljudbokspriset är speciellt på många sätt, men kanske framför allt för att de delas lika mellan författaren och uppläsaren!

 

Det stod emellan tre böcker/uppläsare:

En enda sanning av Olle Lönnaeus, uppläsare Christan Fex.

Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen, uppläsare Stefan Sauk.

Mördare i Folkhemmet av Lena Ebervall & Per E Samuelson, uppläsare Björn Granath.

 

Deckarhusets favoritförfattare tog hem priset

Vinnaren av årets pris blev Deckarhusets favoritförfattare Jussi Adler-Olsen med Flaskpost från P, uppläst av Stefan Sauk! Klart en värdig vinnare!

Jussi Adler-Olsen kunde tyvärr inte själv vara på plats och ta emot priset,  då han befinner sig i Barcelona och skriver på en ny bok, så hans svenska förläggare fick ta emot priset åt honom. Stefan Sauk var däremot på plats och charmade publiken med att berätta bakgrundshistorien till hur han kom på (ja eller rättare sagt snodde) rösten till Assad.

 

 

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.