Spöken från det förflutna uppsöker Tom Thorne

Handling

För tio år sedan hade kriminalkommissarie Tom Thorne hand om ett fall där en mäktig man mördats av sin hustru. Kvinnan vid namn Donna har nu avtjänat sitt straff, men i samband med frigivningen försvinner dottern som hon hade tillsammans med den mördade mannen och samtidigt börjar någon att skicka fotografier till henne. Fotona är nytagna och visar upp hur den man hon trodde sig ha dödat lever lyxliv på varmare breddgrader. Donna söker upp en privatdetektiv, en ung kvinna vid namn Anna, som tar sig an fallet med liv och lust. För Anna är det fråga om ett spännande avbrott i tillvaron som annars består av att avslöja otrogna män. Anna söker i sin tur upp Thorne och konfronterar honom med dessa nya uppgifter.

Londonpolisen med Thorne i spetsen har just lidit ett enormt bakslag efter att en mördare gått fri i rätten. De nya uppgifterna om en man som återuppstått från de döda är därför inte välkomna, och för att inte svärta ned polisens rykte ytterligare blir Thorne beordrad att samarbeta med den unga privatdetektiven för att få ärendet uppklarat på ett snabbt och smidigt sätt utan att uppgifterna läcker ut i pressen.

 

Äntligen en kriminalroman som håller måttet fullt ut!

Jag har följt Mark Billinghams kriminalkommissarie Tom Thorne och hans arbetskamrater under några år nu, och jag vill påstå ”Från de döda” är den bästa boken i serien sedan ”Sömntuta”, den första boken om Thorne. Spänningen går i vågor, men sjunker aldrig under den gräns där man vill lägga boken ifrån sig. Som vanligt blandar Billingham skickligt Thornes privat- och polisliv, hela tiden med ett sting av svart humor.

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare