Söndag 9 oktober

[SCROLL]

Söndag 9 oktober

Söndagar är min absoluta favorit-tv-kväll. Listan är hur lång som helst och då har jag inte tagit med precis allt. Hur ska man välja??

TV8  20.00  Morden i Midsomer

Repris (Säsong 10 del 5)

TV11  20.00  White Collar

Repris (Säson 1 del 13) Om en förfalskare som hjälper polisen som en del av sitt straff.

Kanal 9  21.00  Law & Order: Special victims unit

Am. Kriminalserie. Aktuell säsong (Säsong 12 del 18)

Kanal 1  21.30  Mördare okänd

Brittisk kriminalserie (Säsong 9 del 5) Aktuell säsong

Kanal 9  21.55  Rizzoli & Isles

Rizzoli är en tuff kvinnlig polis, till sin hjälp har hon rättsläkaren Isles. Bygger på Tess Gerritsens kriminalromaner. (Säsong 2 del 6) Aktuell säsong

TV6  22.00  Navy CIS: LA

Serie om Dexter som lever ett dubbelliv som brottsplatsexpert och seriemördare. (Säsong 2 del 16)

TV7  22.00  Miss Marple: Murder is easy (osäker på om det verkligen är den)

Christie-film med Geraldine McEwan som Miss Marple.

TV8  22.05  Law & Order: LA

(Säsong 1 del 15)

Kanal 9  22.50  The Protector

Ny am. dramakriminalserie från 2011 om en kvinna som försöker balansera rollen som mamma med rollen som polis. Med Ally Walker som spelade i serien Profiler som jag gillade skarpt. (Säsong 1 del 6)

Kanal 9  00.50  The Casebook of Sherlock Holmes: The three Gables

Repris (Jeremy Brett som Holmes, inspelad på 1990-talet)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.