Smått besviken…

…på DS-spelet Sherlock Holmes and the Mystery of Osborne House.

Handling

Holmes och Watson tar sig an ett fall som börjar med att någon har stulit något (oklart vad) i ett arkiv. Ledtrådar leder dem till ett byggbolag där en mördad man hittas. Ledtrådarna tar dem till olika platser i London och slutar på en ö utanför Englands kust.

Spelupplägg

Upplägget är enkelt. Man får leta efter ledtrådar på plats och lösa gåtor och små pussel som för en vidare. Gåtorna var inte speciellt svåra, även om jag hade lite problem med att presentera de rätta bevisen för en slutsats. (svårt att förklara).

Grafik och ljud

Helt ok grafik men nog tycker jag att de kunde byta ut den enda musikslinga som löper konstant genom hela spelet. Dessutom så lät den inte så ”deckaraktig” som min sambo påpekade (han fick ju stå ut med att höra slingan hela tiden, stackare).

Besvikelsen

Den stora besvikelsen i det här spelet är att det var alldeles för kort! det tog mig 4 timmar och 34 minuter för mig att klara spelet, alltså inte ens en hel dag! Det tycker jag är alldeles för dåligt. Professor Layton-spelen tog mig ungefär en vecka att klara. Man borde ha gjort gåtorna och pusslen mycket svårare och förlängt storyn. Alternativt haft olika ”nivåer” på spelet.

Detta inlägg är publicerat under Tv-spel av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.