Sherlock Holmes

Sherlock Holmes och hans kompanjon Dr. Watson fångar i filmens början seriemördaren Lord Blackwood som döms till döden. Lord Blackwood använder svart magi och tycks återuppstå från de döda och Holmes logik och slutledningsförmåga sätts därmed rejält på prov. Holmes och Watson tar upp jakten för att förhindra ytterligare mord samt en attack på det brittiska parlamentet.

Sherlock Holmes påminner mig om en blandning av tv-figurerna House och Monk. Holmes är cynisk och otrevlig men använder samtidigt sina sinnen och logik på en helt annan nivå än de flesta andra och lyckas på så sätt lösa de svåraste problemen.

Sherlock Holmes spelas av Robert Downey Jr. och hans kompanjon Dr. Watson av Jude Law. Perfekta rollval! Bakom parets käbbel bottnar en djup vänskap. En vänskap som gungar lite då Holmes inte är helt nöjd med Watsons val av fästmö.

Filmen slutar med en cliffhanger och bäddar för en spännande fortsättning även i efterföljaren.

Jag tyckte verkligen om filmen och rekommenderar definitivt ett biobesök! Däremot måste jag erkänna att jag aldrig läst en Sherlock Holmes roman. Men efter att ha sett filmen så kommer jag definitivt att göra det för att se om filmens karaktärer överrensstämmer med bokens.

.

Läs även Joachims recension av filmen…

5 svar på ”Sherlock Holmes

  1. Ojoj! Du har sannerligen missat något om du inte läst en holmes bok ännu… Men då har du något att se fram emot =)

    Efter att ha sett trailern så gissar jag att du nog kommer att tycka att böckerna skiljer sig rejääält mycket… men… det betyder inte att det är dåligt, det blir kanske bara blir…annorlunda och jag ska definitivt se filmen!

  2. Pingback: Deckarhuset.se » Är Holmes på väg att bli en hel serie filmer?

  3. Pingback: Deckarhuset.se » Sherlock Holmes – Filmen

  4. Pingback: Deckarhuset.se » House

Kommentarer är stängda.