Seriestart i kväll: Hawaii five-0

Detta är en typisk polisserie men med lite extra krydda så som: Palmer, tropiska stränder, bikinis och inte minst med ”den nya sortens poliser”… men andra ord MYCKET mer pang-pang! (alla bad guys har helautomatiska vapen).

Handlingen

En (uppdaterad) remake av serien med samma namn som gick mellan 1968-80. Hawaiis guvernör skapar en superpolisstyrka med Lieutenant Commander Steve McGarrett i spetsen…

Start i kväll

Gillar du amerikanska polisserier ska du definitivt sätta på teven klockan 21:00 i kväll och ratta in TV4, du lär inte bli besviken. Själv har jag dock lite svårt att ta mig till serien, allt är för finslipat. Karaktärerna har alldeles för många fyndiga och klyftiga repliker. Actionscenerna är för väloljade och detaljer som att en av karaktärerna har musiken från Psycho som ringsignal på sin mobil när ex-frun ringer (något som jag i vanliga fall nog hade småskrattat lite åt) känns här lite konstlat.

 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.