Fredag 20 maj

[SCROLL]

Fredag 20 maj

Ett axplock av fredagens tv-tablå:

TV4  21.00  Wallander: Innan frosten

Svensk kriminalfilm från 2005 baserad på bok av Henning Mankell. Med Christer Henriksson som Wallander.

Kanal 9  21.00  Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie från 1987 baserad på Colin Dexters deckare. Här är en chans att se serien från allra första början. Säsong 1 del 1.

TV4+  22.00  Tyst vittne

Brittisk kriminalserie från 90-talet (Säsong 3 del 4)

Kanal 5  22.00  The Mexican

Am komedigangsterfilm om en smågangster som får ett uppdrag av sin boss att hämta ett vapen i Mexico mot sin flickväns vilja. Givetvis går inget som han tänkt sig. Med Brad Pitt och Julia Roberts. Tveksam…

TV2  23.10  Sopranos

(Säsong 6 del 19)

TV4+  00.00  Taggart

Brittisk kriminalserie (Säsong 24 del 13)

TV4+  01.00 Ladies night

Am thriller från 2005 om två utredare som utreder ett fall med en försvunnen kvinna.

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.